ZEVEN DAGEN IN DE HEMEL

                          door Emmanuel Tuwagiraimana

 

Ik was gevraagd om dit getuigenis naar u toe te sturen van deze wonderbare man van God, die regelmatig ons huis in Kampala, Oeganda bezoekt. Emmanuel Tuwagiraimana is van Rwanda, centraal Afrika. Vóór 1994, had hij als Christen geleefd, maar hij was niet trouw in zijn wandel met God.

 

Tijdens de Rwandese volkerenmoord van 1994 konden Emmanuel en zijn vrienden geen kant op toen zij in de Kabwai School zaten, in Gitarama stad, ongeveer 45km van Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Emmanuel kon niet lopen aangezien hij ernstige wonden, over zijn hele lichaam had, door grote bom scherven. Zij konden de school niet verlaten omdat het te riskant en te gevaarlijk was. Wegens gebrek aan medische aandacht, werd op een ochtend Emmanuel dood gevonden door zijn vrienden. Zij wikkelden zijn gezwollen en stinkende lichaam in een bedovertrek en duwden het in de verste hoek van de kamer. Inmiddels, kwamen er stinkende vloeistoffen uit het lijk van Emmanuel.

 

Emmanuel zei, dat hij niet wist hoe hij plotseling uit zijn lichaam was gegaan. Hij vond zichzelf bij een grote poort. Twee mannen stonden bij die poort en zij stelden zichzelf aan hem voor.

Zij zeiden: "Wij zijn engelen. Nu staat u voor de Hemelpoort "

Toen Emmanuel naar zichzelf keek, realiseerde hij zich, dat hij een heel mooi lichaam aan het krijgen was, anders dan het aardse lichaam. De twee mannen namen hem mee door een heerlijk ruikende bloementuin. Zij brachten hem naar een man die zichzelf voorstelde als zijnde Christus. Jezus stelde Zich aan Emmanuel voor in twee vormen. Eerst stelde Hij zich voor met een lichaam vol littekens. Hij toonde Emmanuel de littekens die door de spijkers aan het kruis waren gemaakt. Nadat Jezus wist dat Emmanuel geen twijfels meer had, begon Hij (Jezus) verder te lopen met Emmanuel terwijl Hij ondertussen veranderde in een heel mooi lichaam zonder littekens.

 

Jezus vertelde Emmanuel vele dingen. Daarna kwamen zij samen terug op de aarde. Zij gingen naar Rwanda en stonden in dezelfde kamer waar het lichaam van Emmanuel lag. Zij bevonden zich in de lucht en bovendien kon niemand hen zien. Jezus toonde Emmanuel zijn dode lichaam. Emmanuel zei, dat het er vreselijk uitzag. "Het leek op een dode koe!" zei Emmanuel. Zij konden de stemmen van mensen in de kamer horen. Zij zeiden: "Oh, de geredde man is gestorven!" Jezus, vertelde Emmanuel dat hij op een dag in dat rotte lichaam zou terugkeren.

Jezus, nam Emmanuel mee terug naar de hemel en liet hem een stad zien met hele mooie huizen. Emmanuel zei, dat hij nog nooit zulke huizen heeft gezien. Daarna werd hem een meer getoond. Jezus, vertelde hem, dat zijn tijd nog niet gekomen was, daarom kon hij dat meer niet oversteken. Aan de overkant van het meer kon hij levende personen zien. Toen hij dichterbij kwam, zag hij een Moslim man die hij in Rwanda had gekend. Ook, kon hij sommige Christenen herkennen waar hij mee gewerkt had. Hij vroeg aan Jezus hoe deze mensen daar konden zijn. Christus vertelde hem dat deze mensen er in waren geslaagd om in de hemel te komen, om bij God te zijn. Emmanuel vroeg hoe een Moslim onder hen kon zijn. Jezus, vertelde hem: "Toen hij stervende was, riep de man Mijn Naam aan, en Ik redde hem van het eeuwige vuur."

 

Daarna vroeg Emmanuel over een bepaalde dode zuster in de Heer met wie hij ook in Rwanda had gediend. Jezus, vertelde hem dat zij niet naar de hemel kon komen omdat zij stief met heel veel onvergevings gezindheid en bitterheid in haar hart. Zij had geweigerd om haar medechristenen te vergeven die haar niet in het Rwandees ziekenhuis hadden bezocht.

Toen vroeg Emmanuel over een bepaalde dode man met wie zij gebeden hadden. Jezus, vertelde hem dat de man niet naar hemel kon gaan omdat hij het geld bleef stelen dat door Christenen werd verzameld om de zieken in de ziekenhuizen te helpen.

 

Emmanuel werd mee genomen naar de hel. De hel is vuil en de mensen moeten dag en nacht werken. Daar is geen rust. Alle wezens zijn daar naakt.

 

Toen bracht Jezus iets, dat op een reep chocolade leek. Jezus vertelde Emmanuel om het op te eten. Hij at het en waarlijk het smaakte als chocolade. Hij at het helemaal op. Jezus, vertelde hem: "Je hebt de Bijbel opgegeten. Het is nu in je hoofd, nu ben je in staat om het te onthouden, overal waar je heen gaat” [Dit is waar. Emmanuel heeft alle teksten in zijn hoofd ].

 

Zeven dagen nadat hij op aarde was gestorven, zei Jezus tegen Emmanuel dat het tijd was om in zijn lichaam terug te gaan. Eerst weigerde Emmanuel de hemel te verlaten. Maar Jezus raakte hem alleen maar aan met het topje van zijn vinger. En Emmanuel vond zichzelf terug in een dood rottend lichaam. Hij zei dat hij met één arm worstelde om de maden uit zijn mond weg te houden. Zijn vrienden in de kamer konden hun ogen niet geloven toen zij Emmanuels lichaam zag bewegen. De verbanden raakten los en Emmanuel ging zitten. Zijn vrienden renden de school uit en schreeuwden dat zij een spook hadden gezien! Maar Emmanuel schreeuwde ook. Hij riep hen en verzekerde hen dat hij geen spook was. Hij kreeg voedsel en werd meegenomen naar het ziekenhuis.

 

Één van de armen van Emmanuel was zo verrot dat hij er bijna afviel. De artsen in Rwanda besloten om het te amputeren, maar God vertelde Emmanuel om dat niet te accepteren.

Op Gods bovennatuurlijke werkende wegen, verscheen God aan een blanke arts in Australië. Hij vertelde hem om naar Rwanda te gaan en de arm van Emmanuel te opereren, zodat het niet geamputeerd hoeft te worden. In een vreemd visioen, gaf God deze arts een beeltenis van Emmanuel en het adres van het Rwandese ziekenhuis. Deze arts gehoorzaamde en redde, in Rwanda, de rechterarm van Emmanuel!

 [ vanaf 1994 tot 1999 had Emmanuel een ondersteunende metaal steunstructuur aan zijn arm zitten, die geplaatst was door deze arts. Nu heeft hij het verwijderd ].

 

 Na zijn genezing, begon Emmanuel zijn bediening van getuigen over wat er met hem gebeurde, en zijn bezoek aan de hemel.

Hij is altijd op weg in Afrikaanse landen. Zijn telefoon in Kigali Rwanda is 250-517030.

Ook, kan hij door mijn e-mail adres worden bereikt: mmakko@infocom.co.ug of Postbus 3268 Kampala, Oeganda.

                                               

 

                                                     Dank u, en moge God u zegenen.

                                                                  Makko Musagara

                                                       P.O.Box 3268 Kampala, Oeganda

                                                            mmakko@infocom.co.ug

 

(vertaald door Aldert en Marian uit het Engels)